Foredrag om John F. Kennedy ved Regin Schmidt

I år er det 50 år siden, at John F. Kennedy blev skudt. Han er blandt de mest myteomspundne amerikanske præsidenter. Og mordet på ham står højt på listen over konspirationsteorier. Lektor Regin Schmidt tager os med bag myterne og giver et mere nuanceret billede af JFK.

Det sker:
11. februar 2013 kl. 16-17.30
i Lokale 24.4.01 på Nye KUA

John F. Kennedy har fået en mytisk status i den amerikanske kollektive erindring; hans korte periode som præsident (1961-1963) ses som en renaissance; som et kort, lysende øjeblik, hvor alt var muligt. Og hans dramatiske død i Dallas diskuteres den dag i dag 50 år senere; et flertal af amerikanerne mener, at en sammensværgelse af mørke kræfter satte en stopper for håbet om en bedre verden. Men lever den historiske JFK op til myten? Hvad var hans visioner for USA og verden? Var han en idealistisk politiker, der kæmpede for de svage og undertrykte? Eller var han – som kritikere har ment – en opportunist, pragmatiker og koldkriger? Foredraget vil bygge på den nyeste forskning og forsøger at give et mere nuanceret og afbalanceret billede af JFK ved at se ham i kontekst med sin samtid.

Regin Schmidt udgav i 2012 bogen Den perfekte præsident om John F. Kennedy.

Foredraget er gratis. Din ven, kæreste eller ægtefælle er også velkommen.
Tilmelding sker på mvalumne@gmail.com senest 8. marts. Pladserne fordeles efter først til mølle, og de kan være fyldt op inden fristens udløb.

OBS! Tilmelding er bindende. Skulle du efterfølgende blive forhindret (grundet sygdom eller lignende), beder vi dig meddele os det pr. mail til mvalumne@gmail.com inden arrangementets afholdelse, så vi ikke venter forgæves.