Rhinlandet og dets romerske arv - studietur med Magistra Vitae

Magistra Vitaes efterårsstudietur går til den spændende tyske region Rhinlandet og er et unikt tilbud for alle, der interesserer sig for europæisk kulturhistorie forenet i et sagnomspundet landskab, og vi har stadig enkelte ledige pladser. Turen finder sted i efterårsferien fra d. 12. til 17. oktober 2013.

Rhinlandet emmer af Historiens vingesus. Fra romernes kejserlige Trier, over niebelungernes Worms til kurfyrsternes Mainz har personligheder som Konstantin den Store, Gutenberg, Martin Luther og Karl Marx sat sit præg på verdenshistorien. Turens historiske fokus vil være på den tidlige middelalder og magthaverne i Rhinlandets brug af den antikke arv.

Med base i Worms vil vi besøge de førnævnte byer og bl.a. besøge verdensklasse seværdigheder som Konstantinbasilikaen, Porta Nigra, Domkirken i Worms og bogtrykkemuseet i Mainz. Det endelig program er endnu ikke fastlagt, men vil tilgodese både et højt fagligt indhold samt rig mulighed for socialt samvær.

Deltagelse i studieturen forudsætter engagement fra den enkelte deltagers side af ved f.eks. at læse udvalgt litteratur inden afrejse og deltage aktivt i programmets afvikling, ligesom der vil opfordres til deltageroplæg.

Turen koster 3.200 kr., hvilket dækker over transport tur/retur fra København til Frankfurt, overnatning på hostel i Worms på 4-sengsværelser, morgenmad og transport i regionen i egen bus. Der er afgang lørdag d. 12. oktober kl. 18.30 fra København H med DSB nattog i behagelig liggevogn til Frankfurt. Hjemkomst torsdag d. 17. oktober kl. 10.15 med samme transportform.

Tilmelding skal foretages af hver enkelt deltager individuelt pr. mail til mvalumne@gmail.com og pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet.

Vi anbefaler alle inden tilmelding at orientere sig grundigt i vores rejsebetingelser, der er vedhæftet denne mail. Vi gør opmærksom på, at depositum er bindende. Spørgsmål kan stilles til førnævnte mail.

På vegne af Magistra Vitaes bestyrelse og med rejseglade hilsener
Flemming Borg Nielsen, Katrín Driscoll og Nanna Rinaldo